Julfest med Line Dance på Österlen- Personalfest med Line Dance

Är det något jag saknar som solo företagare så är det personalfesterna. Vi hade så roliga sådana på mitt gamla jobb.  Så se till att det blir personalfest på ditt jobb, varför inte en julfest med Line Dance?

Jag gillar när man har något tema och man får klä ut sig lite. Det lättar upp stämningen. Man känner inte trycket av att man måste ha senaste nytt i modeväg på sig och det är inte så noga om inte frisyren är perfekt eller man har tillräckligt höga klackar på skorna. Det är också lättare att komma igång och prata så där i början av festen eftersom man kan kommentera temat, maten, kläderna osv.

Många väljer att anlita mig för att lära ut Line Dance när de har cowboy fest. Men modern Line Dance är så mycket mer än bara country så det är flera som tex haft Line Dance till 60 – tals musik på 60-tals fest eller till Michael Jackson på Hallowenfest. Ja jag kan anpassa mig och musiken till många teman eller till inget tema alls.

Du får fart på festen och ingen sitter och degar efter maten. Det kan ju vara extra bra att ha julfest med Line Dance eftersom det ofta blir mycket mat där. En journalist på Aftonbladet som anlitade mig för sin 30-års fest. Skrev: ” Tack för en riktig partyhöjare”. ”Vi dansade hela natten”

Det har ingen betydelse om det är överskott på damer eller herrar på festen eftersom Line Dance inte kräver någon partner.  Alla som vill klarar av att prova Line Dance. De som tycker det blir svårt när det börjar gå fortare kan då välja att titta på och ha lite roligt åt eller beundra sina kolleger som börjar bli varma i kläderna.

Klicka här för mer info om du vill ha julfest med Line Dance eller någon annan fest med Line Dance.

Julfest med Line dance

Modern Line Dance är en fantastisk möjlighet att tillfredställa sin danslängtan när man inte har tillgång till en partner eller när kroppen sätter stopp för mer fysiskt krävande dansformer.

Det hette från början Country Line Dance och tillhör Country and Western danserna. Många förväxlar det med Squaredans som också tillhör samma grupp men där man dansar med en partner och ofta fyra par tillsammans i en sk square.

Den andra stora skillnaden är att där finns en sk caller som ger halvsjungande instruktioner till hur man ska dansa. I Line Dance dansar du till koreograferade danser som alla instruktörer lär ut likadant. Det innebär att har du lärt en dans och kommer någonstans i världen där de dansar den så kan du vara med.

Dans ger en fantastisk chans till Mindfulness, dvs att vara i nuet som många rekommenderar som motmedel mot stress. När du dansar kan du inte tänka på något annat än vilket som är nästa danssteg. Släpper du in andra tankar så är du borta.

Jag har under stora delar av mitt yrkesverksamma liv använt dans som botemedel mot stress.

Nyare forskning pekar också mer och mer på fysisk aktivitet som ett medel för att få ett rörligt intellekt, såväl studenter som pensionärer lyckas bättre mentalt om de dansar.

Idag har vi ett så stort utbud av aktiviteter i vår vardag och hela tiden kommer det nya saker som måste provas. Vilket ibland kan vara negativt eftersom det gamla beprövade överges. På senare år har färre personer hittat Line dansen jämfört med för ca 10 år sedan då jag och min kollega hade flera hundra elever varje vecka.

Jag hoppas framöver att även den yngre generationen dras till Line Dance som tex fallet är i Holland. Där har en av mina främsta lärare Roy Verdonk otroligt duktiga  showgrupper och tävlingsdansare. Han lärde mig bla under några privatlektioner hur jag ska se på mina elever för att kunna analysera vad som är fel när de inte lyckas med vissa steg och kunna prata om det för dem på ett bra sätt.

 

 

Lämna en kommentar