Om Gaby

 ”Gör det svåra enkelt”

112Jag heter Gaby Gummesson och äger det här företaget. Oftast utbildar och föreläser jag själv. Men ibland tillsammans med olika samarbetspartners beroende på vilka kompletteringar du som kund önskar. Det som motiverar mig är att hjälpa andra utvecklas. Min belöning är när en kund meddelar att något blivit bättre efter mina utbildningar. Min devis är ”Gör det svåra enkelt” för kunden.

Jag är ekonom, marknadsförare och beteendevetare och har arbetat både som säljledare, utbildare, marknadschef, ekonomisk rådgivare och försäkringssäljare. Jag har högskolepoäng motsvarande en fil kand i vuxenpedagogik, ledarskapspsykologi, retorik, informations och kommunikationsteknik samt media & kommunikation. Därutöver en ettårig säljledarutbildning samt ekonomisk-juridisk utbildning inom bank och försäkringsbolag.

Jag ser det som min uppgift att utifrån ämnets teoretiska modeller och mina erfarenheter, ge varje deltagare konkreta verktyg, tips och råd att använda i sin vardag. Jag lägger stor vikt vid att läsa in mig på varje branch/arbetsplats  som anlitar mig. Det är också viktigt för mig att leverera maximalt under tiden tillsammans med kursdeltagarna. Förberedelsearbetet är alltid välgjort.

Vanliga kommentarer på kursutvärderingar är ”du pratar så att alla förstår”,  ” det här var saker som jag verkligen kan använda mig av”, ” det var lärorikt och underhållande”,  ”jag lyssnar gärna mer”, ”bra med många exempel”, ”du är rolig”, ”tiden gick så fort”.

DSC_4027

Företaget har funnits i drygt 20 år och utvecklats i takt med kundernas önskemål.
Kärnvärden: Förtroende – Kunskap – Kundnytta.

Utgångspunkten är Gärsnäs på det vackra Österlen, längst ner i sydöstra hörnet av Skåne. Uppdragsgivare från hela Sverige är välkomna.

Affärsidé:

Hjälpa företag och organisationer att utveckla medarbetarnas kommunikationsförmåga. I syfte att skapa bättre samarbete, högre servicenivå och effektivare/ lönsammare arbetsplatser. Detta gör jag genom att mixa utbildningar, föreläsningar och individuell coachning.

Det unika – varför ska du anlita företaget?

– Därför att du får en tjänst som är anpassad efter dina önskemål och behov, med hög kvalitet och till ett konkurrenskraftigt pris.

– Därför att samtliga mina kunder har varit nöjda och många har själva erbjudit sig att lämna referenser.

– Därför att jag tycker om det jag gör och har en gedigen kunskapsbakgrund. Jag gillar förnyelse och variation och eftersträvar ständigt nya kunskaper som kan komma mina kunder till godo.

– Därför att du som beställare av utbildning för tex medarbetarna på ett företag, alltid får uppdateringar och feedback, om du så önskar, under utbildningens gång. Referenser kring detta finns på LinkedIn

org

Personligt om Gaby Gummesson

Gaby GummessonJag heter Gaby, men ingen vet varför. Det är emellertid ett praktiskt namn, kort och lätt att komma ihåg och liten risk att träffa en namne.

Jag bor i Gärsnäs med min sambo Tom. Våra två döttrar har flyttat ut och är fastighetsmäklare och läkare. Vi är båda infödda Gärsnäsbor, men kärlek uppstod mellan leverpastej och sillsallad på Domus i Simrishamn, där vi extraknäckade på skolloven. Tom har arbetat i många år på Gärsnäs AB, det kända möbelföretaget, bl.a. som ekonomichef.

Jag älskar sång, musik, dans, böcker och resor. Mina döttrar delar dessa intressen.  De följer gärna med mig på olika äventyr och på min Facebook företagssida kan du få användbara och konkreta resetips. Energi får jag när jag sjunger med Tomelilla Rockkör och spelar bridge med min sambo eller anlitas för att lära ut Line Dance på någon fest.

Mina personliga egenskaper sägs vara att jag har lätt för att entusiasmera andra och att jag är en god pedagog som uttrycker sig på ett enkelt och lättfattligt sätt. Att jag har humor brukar också noteras på kursutvärderingar.

Något jag själv lägger stor vikt vid och uppskattar är effektivitet, kreativitet och ansvarstagande.

Mitt företag startade jag för arton år sedan efter tre års högskolestudier. Dessförinnan har jag arbetat många år inom finansvärlden, med några månaders avbrott för studier först i Tyskland och sen i Australien på 80-talet.

Uppdrag och utmärkelser

Jag har haft uppdrag som ledamot i styrelse och ledningsgrupp inom bankvärlden samt haft uppdrag som kassör, sekreterare och ordförande i både ideella och ekonomiska föreningar. Numera är jag revisor i ett föräldrakooperativ. Alla dessa erfarenheter kommer till nytta i utbildningen om mötesteknik.

2005 fick jag utmärkelsen Årets Qlara och 2023 fick jag återigen denna utmärkelse och var därmed den första medlem som fått den två gånger Qlara är ett kvinnligt företagarnätverk med upp till ett sextiotal medlemmar som jag varit en av initiativtagarna till, läs mer på www.qlara.net.

Under 2019 var jag vice ordförande i nätverkets styrelse

Tillsammans med Emma Karp-Lundström var jag en av initiativtagarna för arrangemanget Österlen lyser som engagerar ett 50-tal byar på Österlen under Allhelgonahelgen. När jag slutade driva projektet utsågs jag till ambassadör tillsammans med bla mina vänner Karin Sverenius Holm och Ingvar Holm. Jag har även varit en av medförfattarna i boken om Österlen lyser. Som projektledare 2011 fick jag mottaga priset då projektet utsågs till Årets Näringslivsambassadör. www.österlenlyser.se

Boken om Österlen Lyser