Aktuellt

Aktuellt JUST NU

Mina böcker om Emma Li finns att köpa i Simrishamns och Ystads Bokhandel, Kiviks museum, Österlens museum samt Häggs Livs i Gärsnäs. Den kan även beställas direkt av mig via info@gaby.se eller 070 5656192

Efter Äppelskörden

Emma Li växer upp som fattig tös i Rörum på Österlen under tidigt 1900-tal. Med sin talang, sina ambitioner och sin entreprenörsanda försöker hon och hennes fästman trotsa de fördomar och svårigheter som finns i den tidens samhälle. Detta är andra romanen i en tänkt trilogi. Första delen heter ”Med ingenting i bagaget”.

En del av vinsten på försäljningen av mina böcker har avsatts till Rotarys Ukrainahjälp. Totalt har jag skänkt 3 100 kr under 2022.

Bok nummer tre med titeln ”Med barn i bagaget” kommer i september.

Aktuellt erbjudande 

Lära känna kursen med inslag av presentationsteknik och marknadsföring” för företagarnätverk har blivit mycket populär. Just nu finns det 38 deltagare från nätverket Qlara och kursen pågår från febr till nov 2022. Utrymme finns för fler nätverk att köpa in denna kurs till ett mycket förmånligt pris.

Föreläsningen: Kommunikation och bokutgivning. 

Med ingenting i bagaget- uppläsning

En mix av mina kunskaper om hur man förbättrar sina relationer med hjälp av bra kommunikation och berättelsen om hur och varför mina romaner om Emma Li kommit till. Samt ett smakprov ur böckerna.

En uppskattad föreläsning, genomförd och lämplig för föreningar och bokcaféer. Föreläsningen varar ca en timme och har ett mycket förmånligt pris.

 

 

 

Nu är det ”möhippetid” och avslutningsfester av olika slag. Perfekt aktivitet är en timmes prova på Linedance

                                                                                  Prova på dans  en riktig partyhöjare BOKA PÅ 070 5656192

 

 

Min första roman, ”Med ingenting i bagaget”,  utspelar sig på Österlen och blev succé direkt. Boken sålde slut men nu finns det en ny upplaga. Vill du beställa boken så maila info@gaby.se

Uppföljaren kom november 2022 och heter ”Efter Äppelskörden”. Den tredje boken i serien om Emma Li kommer i september 2023

Emma Li växer upp som fattig tös i Rörum på Österlen under tidigt 1900-tal. I ett samhälle med en gammaldags kvinnosyn och begränsad demokrati.  Hon vill uppleva en jul med mat på bordet, att få äga mer än två klänningar och att få resa längre bort än till stan. Med inget annat i bagaget än sin egen framåtanda, styrka och en talang för konst och skapande antar hon utmaningarna på sitt alldeles speciella sätt. I boken får vi följa hur Emma Li förändrar sitt liv och sin omgivning. Hon påverkar människorna omkring sig men blickar också ut över världen, skicklig på att ta vara på vad som rör sig i tiden.

Författarpresentation

Gaby Gummesson med rötter på Österlen, har vuxit upp och verkat här i hela sitt liv. Hon berördes starkt av sin mormors berättelser som blev förebilden för Emma Li. Det finns källor genom gamla brev, hörsägen och samhällsskildringar men porträttet av Emma Li har gestaltats genom författarens penna. Gaby, född på 1950-talet fick andra förutsättningar än kvinnorna på mormors tid. Hon är ekonom, beteendevetare och marknadsförare och har i många år drivit ett utbildningsföretag och skrivit faktaböcker med inriktning på kommunikation. Detta är första romanen i en tänkt trilogi som skildrar flera generationer.

 

Boken ”Mer än bara ord” som jag skrivit tillsammans med 27 andra författare från hela Sverige erbjuds nu till kampanjpris. Det är en kommunikationsantologi för dig som vill bli bättre på kommunikation. Här kan du se en film från min egen bokrelease och en kollegas film.
                                                                                                                            

Mitt avsnitt i boken handlar om kroppsspråk och flera föreläsningsföreningar har bokat in mig för en föreläsning om detta bla Höörs föreläsningsförening, Tollarp och Löberöd.

Boken ”Qlara Färdiga Gå” kom ut i dec 2017. Det är en bok för dig som söker inspiration till att starta företag. Det är även en bok för dig som nyligen startat företag. Här delar åtta företagsamma kvinnor från Österlen  med sig av sina bästa tips för att lyckas som företagare.

Vill du köpa någon av böckerna hör av dig till info@gaby.se så får du ett signerat exemplar till specialpris.