Festunderhållning – Line Dance

Prova på kurs i Line Dance – En riktig ”partyhöjare” där alla kan vara med!

20150606_185855Line Dance är festunderhållning som  uppskattas av de flesta åldersgrupper. Liva upp personalfesten, möhippan, 40-årskalaset eller konferensen med Line Dance. Så här går det till: Jag berättar kort om dansformen. Därefter lär jag ut en, två eller tre nybörjar-danser och gästerna dansar så länge de orkar. Finns intresse kan jag också visa hur det ser ut när man lärt sig lite mer och dansar mer avancerade danser. Mellan en och två timmar brukar vara lagom. Stämningen är då hög och alla är redo för en fortsatt trevlig kväll.

Jag kommer gärna till er men saknar ni lokal så kan jag ordna sådan till hyfsat pris. Jag samarbetar även med Stockeboda konferens och Örums Nygård konferens där ni kan få full service med mat och dryck.

Friskvård
Varför inte göra nästa AW både annorlunda, nyttig och kul.

Du kan också köpa ett antal Line Dance lektioner till företaget som friskvård. Jag erbjuder ett prova-på-pass till ordinarie pris innan ni beslutar om ytterligare lektioner ska köpes. Företaget ordnar lokal och jag musikanläggning.

Dans i skIMG_0113olan
Line dance passar utmärkt för temadagar, vanliga gymnastiktimmar eller fritt val timmar. Jag erbjuder barn-ungdomsanpassade lektioner till skolor. Jag är internationellt certifierad instruktörsutbildare och kan även utbilda tex lärare som vill använda Line dance på gymnastiken.

Kulturarrangemang

Jag deltar gärna som instruktör i olika kulturarrangemang. Här syns foto från Österlengymnasiets kulturdag i maj och Kulturskolans dansfestival i april 2016.

 

Österlen gymnLine Dance Österlen gymnasietimg_0794img_0792

Referens:  Sylvia Carlsdotter, enhetschef på Kulturpedagogiska enheten i Simrishamns kommun

”Dans har alltid varit ett av mina största intressen. Min grundutbildning har jag inom jazzdansen. Som vuxen har jag showdansat, vilket ger erfarenhet av många olika dansstilar. I Australien provade jag Line Dance för första gången 1989. Då hade jag aldrig hört talas om detta sätt att dansa. Det tog några år innan den dök upp på Österlen och då blev jag frälst.
Till min stora glädje är Line Dance en dansform som är tillgänglig för alla och kan dansas till många olika sorters musik. Man är inte som i de flesta andra dansformer beroende av någon partner. Det känns oerhört stimulerade att förmedla dansglädje och förmågan att dansa till andra.”

Jag har undervisat i Line Dance sedan år 2000 och är internationellt certifierad instruktör för både motionsdans och tävlingsdans. Under ca fem år undervisade och koreograferade jag också till en uppvisningsgrupp.

När det fanns ett förbund som organiserade all Country Western Dance i Norden anlitades jag som instruktörsutbildare. Utbildningen omfattade pedagogik, metodik, gruppdynamik, musikteori, grundpositioner, dansteknik, termiologi, kursupplägg samt internationella principer, etik och riktlinjer.
ld3

Till min uppvisningsgrupp koreograferade jag ibland danser och även till någon koreografi tävling, exempel se här: Egen koreografi

Foton från olika Line dance tillfällen.