Gabys böcker

Tre faktaböcker har jag medverkat i, dvs skrivit delar av. Just nu ägnar jag mig åt skönlitteratur som bygger på fakta kring tiden 1914- 1927 och sanna barndomsberättelser från min mormor och morfars uppväxt i Rörum på Österlen. Givetvis är de späckade med lite fantasi och tillspetsad utveckling av huvudpersonernas karaktärer.

Den första boken om Österlen lyser, utgiven 2015, är en bok om ett projekt som blivit en succé. Ett projekt som klarat sig kvar i över 15 år trots mycket små ekonomiska förutsättningar. Projektet är ett bevis för vad man kan åstadkomma när man brinner för sin hembygd och använder människors kreativitet och viljan att samarbeta över alla gränser.

Den andra boken heter Qlara färdiga gå, utgiven 2017, är en bok som ska ge inspiration till personer som planerar att bli företagare eller är nya som företagare. Även den bygger på samarbete i ett kvinnligt företagarnätverk.

Böcker som Gaby Gummesson medverkat i

Den tredje boken Kommunikationsantologin, Mer än bara ord, utgiven 2018, blev ett mästerverk och har nominerats till flera priser. Den handlar om kommunikation, det ämne som jag arbetar med dagligdags. Mitt kapitel handlar om Kroppsspråk, ett spännande tema. Här har Ariton förlag gjort ett fantastiskt arbete genom att koppla ihop 28 författare från hela Sverige.

 

Böcker som Gaby Gummesson medverkat i

Min romaner som ska bli en hexalogi dvs sex stycken utspelar sig till stora delar på Österlen för 100 år sedan och bygger på min mormors och morfars barndomsberättelser, men innehåller naturligtvis  vissa fictiondelar för spänningens skull.

Emma Li växer upp som fattig tös i Rörum på Österlen under tidigt 1900-tal. I ett samhälle med en gammaldags kvinnosyn och begränsad demokrati.  Hon vill uppleva en jul med mat på bordet, att få äga mer än två klänningar och att få resa längre bort än till stan. Med inget annat i bagaget än sin egen framåtanda, styrka och en talang för konst och skapande antar hon utmaningarna på sitt alldeles speciella sätt. I boken får vi följa hur Emma Li förändrar sitt liv och sin omgivning. Hon påverkar människorna omkring sig men blickar också ut över världen, skicklig på att ta vara på vad som rör sig i tiden.

Tycker du det låter spännande så anmäl ditt intresse till info@gaby.se! Jag skickar böcker med postnord och totalpriset inkl porto är 305 kr. Du betalar med swish eller med faktura. Det finns tre delar och del fyra kommer under hösten 2024.