Resetips Barcelona- del ett

resetips BarcelonaNu är det dags för resetips Barcelona. Staden rekommenderas varmt. Jag har pratat med massor av personer som besökt denna stad och aldrig hört någon som varit besviken. Den tillfredställer de flesta smakinriktningar.

Ska du åka på egen hand så boka hotell i närheten av Katedralen, ta Aerobus från flygplatsen till Plaça de Catalunya. Det kostar 6 Euro, ha med kontanter så betalar du direkt på bussen. Är du bra på att promenera kan du gå till hotellet och sen har du massor av intressanta saker på gångavstånd. De gotiska kvarteren med smala gränder och mysiga affärer är väldigt trevliga.

Jag rekommenderar att starta med att ta en hop on hop off buss, påstigning vid Katedralen. Så får du en bra överblick. Åk röda linjen så får du tips på allt som är viktigt att besöka. Du får ett rabatthäfte med biljetten, som ger rabatt på de flesta sevärdheter. Jag hade i princip rundturen betald när jag utnyttjat mina rabatter. Resetips Barcelona

Gillar du annorlunda och färgstarkt mode kan du t o m shoppa på Desigual med rabatt.

På Plaza Real ligger restaurangen Rossini som har fantastisk mat. Mina döttrar hade varit där förut och vi återvände också dit flera kvällar under vår resa. Räkna med att vänta på bord men fångar du en reklamutdelare på torget så kan du få en flyer som ger gratis Cava under väntetiden.

Ett besök i Antoni Gaudis, Casa Battlo är ett måste om du är intresserad av arkitektur, design eller snickeri (rabattkupong).

Resetips Barcelona
Casa Battlo
Resetips Barcelona
Ljusshow på Casa Battlo
Resetips Barcelona
Skorsten Casa Battlo

Alldeles i närheten vid tunnelbanestation Passeig de Gracia (rabattkupong),  ligger restaurangen Tapa Tapa. Ta plats vid en av bardiskarna och njut av deras tapas.

I tunnelbanan kan du köpa 10- kort och använda för flera personer. Det är mindre än halva priset mot singelbiljetter. Hela Barcelona är en zon. Med tunnelbana kan du bl.a. åka till något som du givetvis ska besöka. Den berömda La Sagrada Familia som beräknas vara färdigbyggd först om 20 år. Men boka tid via internet annars kommer du kanske inte in. Kolla denna länk för inspiration:https://www.facebook.com/ArchitectureHomeDecor/videos/1135339539819488/

cimg7481cimg7474

Är det rätt årstid och du känner för sol och bad så har Barcelona en jättefin sandstrand och en fin strandpromenad. Det är emellertid en rejäl promenad ut till stranden från hamnen, men det finns cykeltaxi. På vägen dit finns också en del marknadsstånd.

Det finns många matmarknader i Barcelona. Besök någon sådan och köp lite godsaker att ta med ner på stranden för en picknick om det är fint väder. Ta med engångstallrikar, glas och bestick hemifrån, det är svårt att få tag i. Ta framförallt med korkskruv för vin med skruvkork är svårt att hitta.

Engelska klarar man sig bra på. Vi upptäckte att även om du läst spanska i skolan så är det inte alls säkert att du förstår eller kan göra dig förstådd, I Barcelona pratar man katalanska, som tydligen skiljer sig en hel del från spanskan. Nästan som om vi skåningar pratade riktiga skånska ord med Stockholmare.

Nästa vecka kommer fler resetips Barcelona

Har du några egen tips så välkommen att kommentera!

Lämna en kommentar