Resetips- Lissabon- del två

Här kommer fortsatta Resetips – Lissabon. Bara några hundra meter från hotellet finns torget Rossio. I den fina byggnaden som inrymmer hotell Eden finns också tågstationen och alldeles bredvid finns turistbyrån. Mittemot stationen finns en liten gata med en italiensk restaurang som heter  Da Vinci, där hittar du bra mat, bra service och bra priser. De serverar även glutenfri pasta. Glutenfritt kan man annars även få på Mac Donalds. Portugal tycks vara ett av få länder utöver Sverige som erbjuder detta på Mac Donalds.

Resetips - Lissabon
Crepe Bella Italia

Om du går rakt över Rossio kommer du till Rue Augusta som är en gågata med stora shoppingmöjligheter. Jag tyckte det var ganska billigt att shoppa i Lissabon tex kläder, väskor, skor. Rue Augusta leder ner till Praça do Comércio en enorm plats kantad av gula byggnader med bla en restaurang där du bör prova crepes. Tex Crepe Bella Italia, se bild, inte så billigt men läckert. Restaurangen heter Nosolo Italia. Något du också måste prova i Lissabon är smördegskakan med vaniljkräm som heter pastel de nata och kommer från ett cafe i Belem, Pastéis de belem.

Belem är väl värt ett besök hit tar du dig med buss eller spårvagn nummer 15.

I 20160302_132437Belem ska du gå längs strandpromenaden titta på det fantastiska monumentet över sjöfararna och fortsätta fram till Torre de Belem. Ett fort som tidigare låg på en ö mitt i floden för att skydda infarten mot Lissabon. Numera är det torrlagt mellan ön och land, så man går bara över en liten bro för att komma dit.

Resetips - Lissabon
Torre de Belem

Om man är fascinerad av slott så får man inte missa sagoslottet Palacio da Pena i Sintra som ligger 600 m över havet. Ta tåget från Rossio till Sintre som är ändstation, tar ca 40 minuter. Ta sen bussen upp till slottet, tänk inte tanken att gå om du inte har Gunde Svan kondition. Bussen är nästen ett berg och dalbane äventyret. Vi hade en portugisisk skolklass i bussen som skrek så man blev helt döv på nervägen.  Nere i byn finns också ett slott. Vi orkade bara med ett så det fick bara bli en pizza och lite foto utanför Palacio Nacional de Sintra, som man lätt känner igen på sina båda skorstenar.

Det fanns mycket mer som jag vill se i Lissabon så det blir nog fler turer dit och då kommer det ytterligare blogg med Resetips – Lissabon.

Nästa vecka handlar det om Barcelona.

 

 

Lämna en kommentar