Vandringstips för norra Bornholm

vandringstips för norra Bornholm

Har du lust att besöka Bornholm så är här  Vandringstips för norra Bornholm

vandringstips för norra BornholmTa Färjan från Ystad till Rönne och sedan buss från Rönne hamn till Hammershus, https://sv.wikipedia.org/wiki/Hammershus. Busshållplatsen är precis utanför färjeläget. Om du tar sjuan så tar det 45 minuter. När du sett dig mätt på Hammershus och kanske haft turen att hamna mitt i en batalj där. Då kan du påbörja vandringen längs med norra udden ner längs Paddedammen och följa stigen tills du kommer fram till en liten hamn. Här kan man pausa och köpa glass eller dricka.

Därefter vandrar man vidare upp i backen och in i fårhagen. Här går du längs med vattnet och har en spektakulär utsikt ner mot vattnet som skiftar i gröna och blåa färger. vandringstips för norra Bornholm

Följ gula prickar målade på stenar. Så småningom kommer du fram till ett kapell, en bra plats att duka upp ev medhavd picknick.

Mätt och utvilad kan du nu vanda vidare mot Sandvig där du går upp till stora vägen och  kan ta bussen tillbaka till Rönne. Det finns flera linjer att välja på.

Utflykten på ön tar ca 3,5 timme (varav drygt 1,5 timmes vandring) exkl pauser och rundvandring på Hammershus. Vi startade kl 9.50 från Rönne och tog färjan kl 16.30 tillbaka till Ystad. Vi hade tänkt gå lite längre in till  mysiga Allinge, http://bornholm.info/allinge-sandvig/ och äta men det hann vi inte. Vi tog väl för långa pauser.

Har du några vandringstips för Bornholm så kommentera gärna!

 

Lämna en kommentar